Glasvliesbehang

Wat is glasvliesbehang

Glasvliesbehang is er in vele variaties en heeft verschillende benamingen. Het gladde vlies, veelal gebruikt in nieuwbouw woningen, noemt men glasvliesbehang of renovliesbehang. Alle andere varianten vallen onder de noemer glasvezelbehang.

Het glasvliesbehang wordt naadloos geplakt (d.m.v. dubbel doorsnijden) en wordt steeds vaker verkozen boven het traditionele stucwerk. Het is goedkoper dan stucwerk en geeft hetzelfde strakke resultaat als stucwerk. Bovendien gaat behangen sneller en hoeft het niet te drogen. De volgende dag kunnen de muren al worden gesausd, waarna de keuken en de vloer geplaatst kunnen worden. 

De ondergrond bepaald het eindresultaat; behangklare muren moeten vaak nog worden voorbereid. Dit gebeurd met behulp van een speciale wand-schuurmachine, die de wanden glad maakt en effent, waarna de muren nog met een bouwlamp worden gecontroleerd en waar nodig bijgewerkt. De schuurmachine zit verbonden aan een stofzuiger, waardoor de muren meteen stofvrij zijn.


Het aanbrengen van Glasvliesbehang

Bij het plaatsen van vliesbehang maak ik gebruik van het 'aqua quick systeem'. Hierbij wordt voorgelijmd behang door een waterbak gehaald, waardoor de lijm word geactiveerd. De lijm zit zodoende altijd goed verdeeld en in de juiste proporties op het behang, wat een zeer strak eindresultaat geeft. Bovendien is het een schone en gestructureerde manier van werken.

Nadat de muren zijn behangen, worden alle naden en kieren gekit met krimpvrije acrylaatkit. De volgende dag worden (ter voorbereiding op het spuitwerk) alle ramen, deuren, kozijnen en eventueel het plafond afgeplakt met maskeerpapier en afdekplastic.

Een veel gebruikte term bij het omschrijven van het sauswerk is 'dekkend opleveren', wat in de praktijk zoveel betekend als 1x sauzen. Dit lijkt voldoende, maar wanneer je de muur in strijk- of zonlicht ziet is de kans groot dat baanvorming zichtbaar wordt. Om dit te voorkomen werk ik met een airless spuitmachine, waarbij het resultaat vergelijkbaar is met 2 tot 3 keer rollen. De latex muurverf (schrobklasse 1) wordt op het glasvliesbehang gespoten en geeft een superstrak eindresultaat.


Wat kan ik voor u betekenen

Bent u geintereseerd geraakt in het laten aanbrengen van glasvliesbehang? Of wilt u referentieprojecten van mij zien? Dat is geen enkel probleem! Ik ben altijd wel bezig met een klus in of in de nabijheid van Leeuwarden (Techum, Wiarda, Blitzeard, Bonifatiuspark). U bent van harte welkom om te komen kijken.

Neem hieronder contact met mij op voor een scherpe offerte

Offerte glasvliesbehang