Behang laten aanbrengen
Reacties uitgeschakeld voor Behang laten aanbrengenGlasvezelbehang, glasvliesbehang of renovliesbehang plakken
Glasvliesbehang is er in vele variaties en heeft verschillende benamingen. Het gladde vlies, veelal gebruikt in nieuwbouw woningen, noemt men glasvliesbehang of renovliesbehang. Alle andere varianten vallen onder de noemer glasvezelbehang.
Naadloos plakken glasvliesbehang
Het glasvliesbehang wordt naadloos geplakt (d.m.v. dubbel doorsnijden) en wordt steeds vaker verkozen boven het traditionele stucwerk. Het is goedkoper dan stucwerk en geeft hetzelfde strakke eindresultaat als stucwerk. Bovendien gaat behangen sneller en hoeft het niet te drogen. De volgende dag kunnen de muren al worden gesausd, waarna de keuken en de vloer geplaatst kunnen worden.
Muren behangklaar maken voor aanbrengen glasvliesbehang
De ondergrond bepaald het eindresultaat; behangklare muren moeten vaak nog worden voorbereid. Dit gebeurd met behulp van een speciale wand-schuurmachine, die de wanden glad maakt en effent, waarna de muren nog met een bouwlamp worden gecontroleerd en waar nodig bijgewerkt. De schuurmachine zit verbonden aan een stofzuiger, waardoor de muren meteen stofvrij zijn.
Offerte aanvragen Stel uw vraag Vraag informatie aan
Aqua quick systeem bij het plaatsen van renovliesbehang
Bij het plaatsen van renovliesbehang maken we gebruik van het ‘aqua quick systeem’. Hierbij wordt voorgelijmd behang door een waterbak gehaald, waardoor de lijm word geactiveerd. De lijm zit zodoende altijd goed verdeeld en in de juiste proporties op het behang, wat een zeer strak resultaat geeft. Bovendien is het een schone en gestructureerde manier van werken.
Nadat de muren zijn behangen, worden alle naden en kieren gekit met krimpvrije acrylaatkit. De volgende dag worden (ter voorbereiding op het spuitwerk) alle ramen, deuren, kozijnen en eventueel het plafond afgeplakt met maskeerpapier en afdekplastic.
Dekkend opleveren sauswerk
De latex muurverf (schrobklasse 1) wordt vervolgens met een airless spuitmachine op de muren gespoten. De laagdikte is vergelijkbaar met 2-3x rollen.
Een veel gebruikte term bij het omschrijven van het sauswerk is ‘dekkend opleveren’, wat in de praktijk zoveel betekend als 1x rollen. Dit lijkt voldoende, maar wanneer de muur in strijk- of zonlicht wordt beoordeeld is de kans groot dat baanvorming zichtbaar wordt. Met airless spuiten voorkom je dit.