Kom direct in contact: 0653322426 info@miedemaschilderwerken.nl

 

 

Airless spuitwerk voor een superstrak resultaat!

Maak kennis
 • De beste machines en materialen
 • Superstrak resultaat
 • Jarenlange ervaring
 • Zeer flexibel

Archive

 1. Behang laten aanbrengen

  Reacties uitgeschakeld voor Behang laten aanbrengen

  Glasvezelbehang, glasvliesbehang of renovliesbehang plakken

  Glasvliesbehang is er in vele variaties en heeft verschillende benamingen. Het gladde vlies, veelal gebruikt in nieuwbouw woningen, noemt men glasvliesbehang of renovliesbehang. Alle andere varianten vallen onder de noemer glasvezelbehang.

  Naadloos plakken glasvliesbehang

  Het glasvliesbehang wordt naadloos geplakt (d.m.v. dubbel doorsnijden) en wordt steeds vaker verkozen boven het traditionele stucwerk. Het is goedkoper dan stucwerk en geeft hetzelfde strakke eindresultaat als stucwerk. Bovendien gaat behangen sneller en hoeft het niet te drogen. De volgende dag kunnen de muren al worden gesausd, waarna de keuken en de vloer geplaatst kunnen worden.

  Muren behangklaar maken voor aanbrengen glasvliesbehang

  De ondergrond bepaald het eindresultaat; behangklare muren moeten vaak nog worden voorbereid. Dit gebeurd met behulp van een speciale wand-schuurmachine, die de wanden glad maakt en effent, waarna de muren nog met een bouwlamp worden gecontroleerd en waar nodig bijgewerkt. De schuurmachine zit verbonden aan een stofzuiger, waardoor de muren meteen stofvrij zijn.

  Offerte aanvragen Stel uw vraag Vraag informatie aan

  Aqua quick systeem bij het plaatsen van renovliesbehang

  Bij het plaatsen van renovliesbehang maken we gebruik van het ‘aqua quick systeem’. Hierbij wordt voorgelijmd behang door een waterbak gehaald, waardoor de lijm word geactiveerd. De lijm zit zodoende altijd goed verdeeld en in de juiste proporties op het behang, wat een zeer strak resultaat geeft. Bovendien is het een schone en gestructureerde manier van werken.

  Nadat de muren zijn behangen, worden alle naden en kieren gekit met krimpvrije acrylaatkit. De volgende dag worden (ter voorbereiding op het spuitwerk) alle ramen, deuren, kozijnen en eventueel het plafond afgeplakt met maskeerpapier en afdekplastic.

  Dekkend opleveren sauswerk

  De latex muurverf (schrobklasse 1) wordt vervolgens met een airless spuitmachine op de muren gespoten. De laagdikte is vergelijkbaar met 2-3x rollen.

  Een veel gebruikte term bij het omschrijven van het sauswerk is ‘dekkend opleveren’, wat in de praktijk zoveel betekend als 1x rollen. Dit lijkt voldoende, maar wanneer de muur in strijk- of zonlicht wordt beoordeeld is de kans groot dat baanvorming zichtbaar wordt. Met airless spuiten voorkom je dit.

 2. Airless spuitwerk

  Reacties uitgeschakeld voor Airless spuitwerk

  Het aanbrengen van latex muurverf met airless spuiten

  Het aanbrengen van latex muurverf door middel van een airless spuitmachine geeft een superstrak eindresultaat. Het is strakker en egaler dan wanneer de wanden of plafonds worden gerold. Ook geeft het geen structuur aan het oppervlak, wat bij rollen vaak wel het geval is.

  Airless spuitwerk kan worden toegepast op bijna alle ondergronden, zoals nieuw of reeds gesausd renovliesbehang, spackwerk, pleisterwerk, gipsplaten of stucwerk.

  Er gaat vooral veel tijd zitten in het afplakken en afdekken van raam- en deurkozijnen, deuren, radiatoren, de keuken en eventueel de vloer. Maar als dat eenmaal klaar is, kan een woning razendsnel van boven tot beneden in kleur worden gespoten.

  Airless spuiten: een snelle manier om alles in kleur te krijgen

  Heb je een bestaande woning gekocht en geen zin of tijd om de wanden en plafonds zelf te sauzen? Dan is airless spuiten de beste en snelste manier om alles in kleur te krijgen. Afhankelijk van de grootte van de woning is de klus na 3-4 dagen al geklaard en kun je beginnen met verhuizen.

  Offerte aanvragen Stel uw vraag Vraag informatie aan

   

  Nieuwbouwwoningen lenen zich ook uitstekend om latex te spuiten. De woning staat leeg en er is vaak een betonnen vloer die niet afgedekt hoeft te worden. Binnen enkele dagen zitten alle gestucte of behangen muren in de verf.

  Nadat het spuitwerk klaar is, wordt al het maskeermateriaal opgeruimd en afgevoerd. Stopcontacten en trapleuningen worden weer terug geplaatst.

Miedema Schilderwerken